Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
(0268) 405000 | contact@brasovcity.ro

intrebarifrecvente

intrebarifrecvente

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Pot participa la procesul de bugetare participativă cetățenii care au domiciliul sau reședința în Municipiul Brasov sau cel puțin dețin o locuință in Municipiul Brasov şi au împlinit vârsta de 18 ani.

În cazul în care o propunere este aplicabilă mai multor domenii, alegeți un domeniu pe care îl considerați cel mai relevant pentru proiect.

În câmpul de locație se poate introduce o descriere detaliată a zonei și chiar întregul municipiu dacă este cazul.

Domeniile de aplicabilitate ale propunerilor se vor înscrie în următoarele categorii:
 1. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației
 2. Amenajare spații verzi și locuri de joacă
 3. Amenajare spații publice
 4. Infrastructură culturală
 5. Infrastructură educațională
 6. Infrastructură de sănătate sau asistență socială
 7. Infrastructură sportivă
 8. Digitalizare

Propunerile depuse în cadrul bugetării participative devin proprietatea Municipiului Brasov, deponenții proiectelor nu pot invoca legislația în materia drepturilor de autor.

 1. În prima fază de vot, fiecare cetățean înscris în portalul bugetării participative poate alege opt proiecte (câte unul pentru fiecare dintre cele opt domenii stabilite). În această etapă, se vor selecta maxim 24 de proiecte, primele trei proiecte clasate în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat în a doua etapă de vot, iar celelalte în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.
 2. În a doua etapă, fiecare cetățean poate alege un singur proiect din cele maxim 24 stabilite în prima fază. La finalul celei de a doua etape de vot, vor fi selectate un număr de maxim 16 proiecte.
 3. Primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat, iar restul proiectelor vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte.

  Primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat, iar restul proiectelor vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte.

Fiecare cetățean poate depune cel mult un proiect pe fiecare domeniu.

În ceea ce privește fișierele anexate formularului de proiect, vor fi acceptate numai atașamentele trimise în format PDF, până la o limită de 5 MB și atașamentele trimise în format JPG, JPEG, PNG, până la o limită de 1 MB.

Fiecare propunere ar trebui să se încadreze într-un cost total de cel mult 100.000 de euro (inclusiv TVA).

Primăria Municipiului Brașov va implementa proiectele câștigătoare. În cardul formularului de depunere a propunerii, puteți preciza în ce fel doriți să fiți implicat în procesul de realizare a proiectelor.