Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal

Skip Navigation LinksContact

Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni (CIC)

C.I.C. reprezintă interfaţa Primăriei Municipiului Braşov cu CETĂŢEANUL, un compartiment în cadrul Direcţiei Relaţii Comunicare, situat în Primăria Municipiului Braşov, camera 1, parter, Bd. Eroilor nr. 8.

O modalitatea nouă, modernă, bazată pe respect reciproc, de abordare a relaţiei dintre administraţie şi cetăţean, baza comunicării în ambele sensuri între cetăţeni şi administraţie, comunicare agreabilă, decenţă, un loc şi un cadru pentru un dialog social real.

MISIUNEA

Oferirea de informaţii şi servicii corespunzătoare administraţiei, într-un mod care să deservească nevoile şi dorinţele cetăţenilor.

SCOPUL

Realizarea de către administraţie a unui serviciu pentru cetăţeni care să îi sprijine cu profesionalism şi promptitudine în rezolvarea problemelor, în obţinerea de informaţii publice, în stimularea participării cetăţeneşti la luarea deciziilor împreună cu administraţia publică locală.

ROLUL

Locul unde cetăţenii pot comunica cu administraţia, pot obţine informaţii cu privire la administraţia locală, unde toţi cetăţenii în mod egal pot beneficia de servicii, pot face sugestii, pot pune la dispoziţia administraţiei locale diverse informaţii legate de viaţa comunităţii.

C.I.C. Braşov reprezintă contactul prim şi unic al cetăţenilor cu administraţia publică, cu instituţia. C.I.C. este poate singura modalitate şi locul unde li se oferă cetăţenilor posibilitatea de a-şi exprima opiniile, de a fi ascultaţi, de a primi un răspuns, de a simţi că sunt implicaţi şi importanţi cu adevărat.

Prin acest Centru se asigură informarea cetăţenilor asupra activităţii Consiliului Local Braşov şi a Primăriei Braşov şi se oferă relaţii privind modalitatea de a obţine documente, avize, aprobări care, în conformitate cu prevederile legale, sunt de competenţa primăriei. C.I.C. asigură servicii legate de prelucrarea acestor documente, în vederea soluţionării, scutindu-l pe cetăţean de eforturi suplimentare.